

AGENDA

Riverland Mallee Coorong (RMC) Region Local Health Network Governing Board Meeting

Day / Date: Thursday 26 September 2019

Time: 11.30 am – 3.00 pm

Location: Lameroo District Health Service

Membership:

Peter Joyner (PJ) Chair
Elaine Ashworth (EA) Member
Fred Toogood (FT) Member
Claudia Goldsmith (CG) Member
Mel Ottaway (MO) Member
Shane Mohor (SM) Member

Attendees:

Wayne Champion (WC)
 Chief Executive Officer

• Jeanette Brown (JB) Secretariat

Craig Lukeman (CL)
 Chief Finance Officer

Guests:

• Jenny Edwards, Director People and Culture, RMCLHN (12.00 – 12.30)

• Julia Overton, Chief Executive, Health Consumers Alliance SA (1.00 – 1.30 pm via videoconference)

Acknowledgement:

We would like to acknowledge that this land we meet on today is the traditional land of the Ngarkat people, and that we respect their spiritual relationship with their country. We also acknowledge that the Ngarkat people are the custodians of the Ngarkat land, and that their cultural and heritage beliefs are still important to the living Ngarkat people today.

Item	Member	Pages	Timing
1. IN-CAMERA DISCUSSION			11.30 am 20 min
2. MEETING OPENING			11.50 am 10 min
2.1 Acknowledgement	PJ	Verbal	
2.2 Present and Apologies	PJ	Verbal	
2.3 Interests and Conflicts Disclosure	All	Verbal	
2.4 Confirmation of Notes from previous meeting	PJ	3-8	
2.5 Review Actions log	PJ	9-12	
3. GUESTS			12.00
3.1 Jenny Edwards, Director People and Culture, RMCLHN – Clinical Engagement Strategy (12.00 – 12.30 pm) 3.1.1 Statutory requirements 3.1.2 WCHN Clinician Engagement Strategy - Draft 3.1.3 WCHN Clinician Engagement Strategy Presentation	WC	13-14 15-20 21-30 31-50	30 mins
Item	Member	Pages	Timing

LUNCH BREAK 12.30 – 1.00 PI	М		
3.2 Julia Overton, Health Consumers Alliance SA – Role of HCASA and developing a strategic partnership – (1.00 – 1.30 pm) Via videoconference	PJ	51-52	30 min
4. MATTERS FOR NOTING			1.30pm 15 min
4.1 Chairperson Report	PJ	53-54	
4.2 Chief Executive Officer Report	WC	55-58	
5. MATTERS FOR DISCUSSION			1.45pm
5.1 Aboriginal Health Forum 5.1.1 Draft Agenda 5.1.2 Draft Presentation	WC	59-60 61-62 63-82	10 min
5.2 Mandatory Training for Governing Board	WC	83-84	10 min
5.3 Other matters for discussion	All	Verbal	5 min
6. STANDING AGENDA ITEMS FOR DISCUSSION			2.05pm
6.1 Performance Report 6.1.1 Finance and Activity Report- PPRC 6.1.2 KPI Monthly Performance Report 6.1.3 People and Culture Report	WC	85-86 87-90 91-94 95-104	10 min 5 min 5 min
6.2 Board Consumer and Community Engagement Strategy	WC	-	
6.3 Drug and Alcohol Rehabilitation	WC	-	
7. MATTERS FOR DECISION			
7.1			
8. MATTERS FOR INFORMATION			2.25pm 15 min
8.1 RMCLHN Board Finance Committee Minutes (Draft)	WC	105-108	
8.2 RMCLHN Board Clinical Governance Committee Minutes (Draft)	WC	109-114-	
9. ITEMS APPROVED BY CEO FOR NOTING			
9.1			
10. CORRESPONDENCE			2.35pm 15 min
10.1 Minute to LHN Board Chairs re Aboriginal Health Expert Board Member Information Session 11 October		115-116	
10.2 Letter from Minister Wade re Governing Board Remuneration		117-120	
10.3 Invitation from AICD re Sir Malcolm Grant visit		121-122	
11. MEETING FINALISATION			2.50pm 10 min
11.1 Questions / Comments	ALL		
11.2 Meeting evaluation 11.2.1 Suggestions for next meeting Agenda items 11.2.2 Board Evaluation process	ALL PJ		
11.3 Next meeting Date: 31 October 2019 Time: tbc Location: Tailem Bend (tbc)			
11.4 Meeting Close	PJ		3.00pm