





Riverland Mallee Coorong Local Health Network Governing Board

Date: Wednesday 24 February 2023

Time: 11.00 am – 2.00 pm

Venue: Murray Bridge Hospital and TEAMS

Members: Peter Joyner (PJ) - Chair, Elaine Ashworth (EA), Claudia Goldsmith (CG),

Mel Ottaway (MO), Fred Toogood (FT)

Attendees: Wayne Champion (WC) – CEO, Craig Lukeman (CL) – CFO, Sharon Wingard (SW) - DAH

Guests: Karen Hollitt (KH) – EDONM, Anne McKinlay (AM) – QRS Manager

Apologies:

Minute taker: Jeanette Brown (JB)

Acknowledgement

We would like to acknowledge the Ngarrindjeri custodians of the Land and waters we are meeting upon today. We respect their spiritual relationship with their country and acknowledge that their cultural beliefs are an important focus of their past, present and future. We also pay respect to the cultural authority of Aboriginal people in attendance from other areas.

Item no.	Item	Member	Page no.	Timing
1	PRESENTATION			11.00 am
1.1	Voluntary Assisted Dying Legislation (Dr Andrew Olesnicky and Sharon Harrison)			20 mins
2	IN CAMERA DISCUSSION			11.20am
3	MEETING OPENING			11.40am
3.1	Acknowledgement / Present and Apologies	PJ	-	
3.2	Interests and Conflicts Disclosure Log	All	5 - 6	
3.3	Confirmation of Minutes 3.3.1 Confirmation of Minutes from meeting held 25 January 2023	PJ	7 – 16	10 mins
3.4	Review Actions Log	PJ	17 - 18	
3.5	Review Board Work Plan	PJ	19 -20	

OFFICIAL

4	MATTERS FOR DECISION			11.50am
4.1	Transfer of Commonwealth Bed Licences	WC	21 – 22	5 mins
5	MATTERS FOR DISCUSSION			11.55am
5.1	National Standards Accreditation Preparedness	AM	Verbal	
5.2	Board Membership Update	PJ/WC	Verbal	
5.3	Corrective Action Plan Update	WC	23 - 26	
5.4	Potential Priority Areas (for the next 18 months)	WC	Verbal	20 mins
5.5	EAP Utilisation	WC	27 – 30	
5.6	RMCLHN Preliminary Aged Care Business Plan	WC	31 - 60	
	LUNCH			12.15pm
6	STANDARD AGENDA ITEMS FOR DISCUSSION			12.45pm
6.1	Performance Reports 6.1.1 Finance and FTE Report 6.1.2 KPI Monthly Performance Report 6.1.3 People and Culture Report 6.1.4 Quality and Safety Reports	CL/ WC/ KH/ AM	61– 64 65 – 66 67 – 70 71 – 102 103 – 118	30 mins
6.2	RMCLHN Planning Update 6.2.1 Operational Plan Report 6.2.2 Draft Digital Health Strategy	WC	119 – 124 125 - 140	10 mins
7	MATTERS FOR NOTING			1.25 pm
7.1	Chairperson Report	PJ	141 -142	10 mins
7.2	Chief Executive Officer Report	WC	143 – 146	
8	MATTERS FOR INFORMATION			1.35 pm
8.1	RMCLHN Board Finance Committee 8.1.1 - Minutes 23 January 2023 (Draft) 8.1.2 - Chair Update	CG	147 – 158 Verbal	
8.2	RMCLHN Board Clinical Governance Committee 8.2.1 - Minutes 25 January 2023 (Draft) 8.2.2 - Chair Update	EA	159 – 170 Verbal	
8.3	RMCLHN Board Aged Care & Disability Governance Committee 8.3.1 – Minutes 25 January 2023 (Draft) 8.3.2 – Chair Update	МО	171 - 184 Verbal	15 mins

OFFICIAL

8.5	RSS Governance Committee 8.5.1 RSS Governance Committee Meeting Minutes – 30 November 2022 8.5.2 RMCLHN Representative Update	МО	185 - 192 Verbal	
9	ITEMS APPROVED BY CEO FOR NOTING			
10	CORRESPONDENCE			1.50pm
10.1	Incoming	WC		5 min
10.2	Outgoing		-	
11	MEETING FINALISATION			1.55 pm
11.1	Questions / Comments	PJ	-	
11.2	Review actions to be taken	PJ	-	
11.3	Meeting Evaluation/Suggestions	PJ	-	

Meeting Close: 2.00 PM

Next Meeting: Date: Thursday 30 March 2023

Time: 2.00pm – 4.30 pm

Location: Riverland General Hospital (Berri) and Teams

Apologies:

THIS PAGE IS INTENTIONALLY LEFT BLANK